AVAIMET KÄTEEN

 

Jos haluat rakennuttaa uuden puutalon setristä, lehtikuusista tai Angaran männystä, tarjoamme täyden valikoiman palveluita - talon suunnittelusta valmiin talon astia.

 

Talon suunnitteluvaihe kestää noin 2 viikkoa, rakennusluvan vastaanottaminen 1,5-2 kuukautta, valmistus tehtaalla suunnitelmien allekirjoittamisen jälkeen 2 kuukautta ja rakentamisvaihe avaimet käteen -periaatteella n. 5-6 kuukautta. Maksu talosta suoritetaan jaksoittaisen aikataulun mukaisesti. Töillä on 10 vuoden takuu. 

  

 

Yksityiskohtainen suunnitelma rakentamista varten (tärkeimmillä kustannuksilla):

 

1. Projektisuunnitelma - kattaa kaikki työkaaviot ja -piirrokset: kaavoitus, julkisivut, läpileikkaukset, vesijohto- ja ilmastointikaaviot, tontin kaavoitus. Koko paketin tekemiseen menee 2-4 viikkoa ja se toimitetaan kunnalle rakennusluvan vastaanottamista varten (asiakas vastaa valtiolle tehtävistä maksuista). Laadukkaasti laadittu suunnitelma on takuu onnistuneelle ja pitkäikäiselle rakennukselle, ilman alkuperäisten teknisten ja toiminnallisten ominaisuuksien menettämistä. Optimaalinen vaihtoehto on yksilöidyn projektin luominen, jossa otetaan huomioon kaikki tulevan talon yksityiskohdat. Sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja sisustussuunnitelmaa laatiessa: kaikki johdot ja putket vedetään seinien ja lattioiden sisälle ja näin sisätilat voidaan tehdä halusi mukaan.

 

Suunnitelman hinta alkaen 10 000 euroa.

 

2. Rakennusmestari: rakennustyömaan valvonnasta vastaava lisensoitu henkilö, LVI-valvonta, sähkötöiden valvonta ja yleinen valvonta + tarkastukset. Rakennusmestari pitää yhteyttä Rakennusvalvonnan kanssa koko rakentamisen ajan, vastaa tarkastusaikataulusta, sekä toimittaa asiakkaalle tai hänen edustajalleen kaikki tarvittavat raportit. Ennen taloprojektin valintaa tulee suorittaa huolelliset geologia- ja maanmittaustyöt maaperän ja sen ominaisuuksien määrittelemiseksi. Muuten voi ilmetä, että valittu projekti ei sovi toteutettavaksi kyseisellä tontilla.

 

Hinta 10 000 euroa. Hinta on lähes sama talon pinta-alasta riippumatta.

 

3. Pohjarakennus: syvennetty nauhaperustus, 500 x 200 mm betonitiilillä, kevyt laattaperustus, perustuksen eristys, vesieristys ja ilmastointi, täyttö soralla ja hiekalla 200 mm, johtojen tuloaukkojen lämpöeristys, viemäri- ja ojitusjärjestelmä, talon vesihuollon ja viemärin johtaminen, sähkö- ja TV-johtojen johtaminen, lisätäytöt maalla ja soralla ulkoa sisältä.

 

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 200 euroa / m2. 

 

4. Lopullinen laattaperustus: merkinnät, kylmä- ja lämminvesiputkien ja muun vesihuollon asennus, johtojen lisäeristys, sähköasennus, betonilevy 100 mm. 

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 100 euroa / m2.

 

5. Projektia vastaava talopaketti. Hinta riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 1000 euroa / m2.

 

6. Talon pystytys sen lopulliseen ulkomuotoon ja viimeistelyä varten. Hinta riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 200 euroa / m2.

 

7. Sisätilojen viimeistelymateriaalit ja -työt:

Eteinen, olohuone, keittiö, pesuhuoneet, sauna, makuuhuoneet, WC:t, seinien laatat / laminaatti / maalaus. Takka (enintään 4000 euroa), savupiippu (enintään 1000 euroa). Laattojen ja laminaatin hintaluokka enintään 35 euroa / m2. 

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 300 euroa / m2.

 

8. Ulkoasupaketti - ulkomaalaus, Katepal-katto (väri valinnan mukaan), katon metalliosat, harja, tikkaat, luomisuojaukset, vesikourut ja -putket, vedenotto, savupiipun ulkoasu, muut komponentit. 

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 100 euroa / m2.

 

9. Keittiö- ja kodinkonepaketti: Elektrolux / Rosenlew / Miele, keittiön valinta katalogista, keittiötekniikka (liesi, tuuletin, jääkaappi pakastelokerolla, astianpesukone) katalogista.

Keittiön ja integroidun tekniikan hinta 6000-12000 euroa.

 

10. Sähköasennustyöt: virallisten rakennusmääräysten vaatimat sähkötyöt, TV-antenni, pistorasiat, kytkimet, termostaatit, kytkeminen kunnalliseen sähköverkkoon. EI sisällä sähköyhtiön kanssa tehtäviä sopimusmaksuja ja rakennustöiden aikana kertyviä sähkökuluja.

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 150 euroa / m2.

 

11. Lämmitys, vesihuolto, ilmastointi: sähköinen lattialämmitys, vedenotto kaivosta, vedenpoisto säiliöön, pesukone, WC:t, lavuaarit (Nordic). 

Hinta - riippuen talon pinta-alasta, keskimäärin 170 euroa / m2.

 

12. Työt rakennusalueella: metsähakkuut, ajotien- ja parkkipaikan luonti, maaperän raivaus, perustuksen pohjustus hiekalla, soralla, geotekstiilillä, rammerointi jne., valaistus. Kallioiden räjäytystyöt eivät sisälly hintaan. 

Hinta 10000-20000 euroa riippuen työn määrästä.

 

13. Erilliset kaivaukset: arteesinen kaivo 100-130 metriä + laitteet + itsenäinen Uponor-viemäri + valutusalue. 

Hinta 18000 euroa. Hinta ei käytännössä ole riippuvainen talon pinta-alasta.

 

Talon rakentaminen avaimen käteen -periaatteella kestää 6-8 kuukautta alkaen sopimuksen allekirjoittamispäivästä. Rakentaminen maksetaan vaiheittain.