Lehtikuusi

 

Lehtikuusi on arvokas rakennusmateriaali, jonka tekniset ominaisuudet tekevät siitä yhden parhaista talonrakennuksessa. Lehtikuusi elää lähes 600 vuotta ja täysikasvuisen puun pituus saavuttaa usein 50 metriä. Kyseisestä puumateriaalista oikeaoppisesti rakennetun talon ikä on vähintään 200 vuotta. Lehtikuusen ainutlaatuiset ominaisuudet on tunnettu jo pitkään ja siksi sillä on suurta ja jatkuvasti kasvavaa kysyntää suunnittelijoiden, rakentajien ja muiden ammattilaisten keskuudessa.


Monet ovat varmaan jo kuulleet, että useiden Venetsiaan rakennettujen talojen perustuspaalut tehtiin Alpeilta tuodusta lehtikuusesta. Nämä talot ovat olleet onnistuneesti käytössä jo yli 300 vuotta. Ammattilaistutkimusten mukaan täysin meriveteen upotetut puut ovat vuosien saatossa vain vahvistuneet. Kyseessä on maailman ainoa puulaji, joka kykenee kestämään näin ankarat olosuhteet!

Siperianlehtikuusi on loistava rakennusmateriaali. Siitä rakennetut talot ovat pitkäikäisiä, sillä puulla on korkea kestävyys, tiheä massiivi ja ainutlaatuinen tekstuuri. Käsinveistetyt lehtikuusihirret luovat arvokkaan ulkokuvan ja tuovat kotiin pitkäikäistä viihtyisyyttä ja lämpöä. Lehtikuusitalojen punaisen ja kultainen sävysekoitus antaa niille arvokkaan klassisen ulkonäön. Värisävyjä on yhteensä 12 aina hunajaisen kultaisesta ruskean punaiseen. Puut käsitellään huolellisesti ja niistä syntyy kestäviä ja kauniita hirsiä.

 

Lehtikuusesta syntyy vahvoja taloja, joissa voi rentoutua ja palautua. Sillä on parantavia antiseptisiä vaikutuksia ja mäntyä parempi lämpökapasiteetti. Lehtikuusesta tehdyt talot vain vahvistuvat vuosien saatossa pihkan polymeroitumisen ansiosta, jonka takia sitä pidetään kaikista vahvimpana sydänpuuna. Materiaalin korkean laadun ansiosta sitä ei tarvitse kyllästää kemiallisesti rakentamisen aikana, vaan se säilyy itsestään lahoamatta ja kuivumatta. Lehtipuusta syntyy arvokas ja ekologinen asuintalo, jossa voi asua vuosisatojen ajan useita sukupolvia.

 

Lehtikuusi sisältää enemmän pihkaa kuin muut havupuut, mikä antaa sille korkean biologisen vastustuskyvyn ja erittäin miellyttävän tuoksun. Monien talojen omistajat ovat päättäneet välttää sisätilojen liikaa viimeistelyä, jotta paljas lehtikuusi pääsisi luomaan mikroilmastoon suotuisasti vaikuttavaa aromaterapiaa. Lehtikuusihirret ovat äärimmäisen kestäviä tuholaishyönteisiä ja mikro-organismeja vastaan. Pihka korottaa myös puumateriaalin vahvuutta: siitä tulee vuosien saatossa niin vahvaa, ettei sitä tarvitse käsitellä, eikä se ikinä lahoa tai kulu. Monien mielestä lehtikuusitalot vahvistavat ihmisen terveyttä ja elinvoimaa, sekä pidentävät elinikää.

 

Lehtikuusesta rakennettu talo on lähes kaikilta ominaisuuksiltaan männystä tehtyä taloa parempi. Tosin materiaali on myös työläämpi käsitellä ja siksi talot ovat paljon kalliimpia. Oikeaoppisesti toteutettuna lehtikuusesta syntyy korkealaatuinen ja viihtyisä premium-luokan talo.