Setripuusta

 

Setripuusta rakennettu talo: muotia ja ylellisyyttä

 

Pelkkä maininta setripuusta rakennetusta mökistä tai saunasta herättää kunnioitusta. Setrien kaataminen maksaa 1,5 - 2 kertaa enemmän kuin perinteisen männyn, jota yleensä käytetään puutalojen ja saunojen rakentamiseen. Tämän selittää se, että setrit ovat huomattavasti muita puulajeja harvinaisempia ja vastaavasti kalliimpia.

 

Setripuusta tehty talo on eliittiratkaisu, sillä kyseessä on yksi maailman kalleimmista ja arvostetuimmista puulajeista; monien mielestä sillä on energisoiva, terveyttä edistävä vaikutus. Setristä tehtyjen talon suosiota lisäävät myös niiden loistavat teknilliset käyttöominaisuudet.

Setripuusta tehty talo on myös kallis ratkaisu, mutta sen kaunis ulkonäkö, viihtyisät sisätilat ja omalaatuinen, setripuun miellyttävän tuoksun luoma tunnelma tekevät siitä sen kustannuksien arvoisen. Se on kenen tahansa kaupungissa asuvan unelma, sillä talon sisällä vallitsee metsän tuoksu. Talossa on miellyttävää asua ja oikein viihtyisää nukkua; setrihirsi säilyttää talon lämpötilan ja eristää ulkopuoliset äänet. Ja nämä ovat vain muutamia setrihirren tuomista lukuisista eduista. Setri on lähes yhtä kestävää ja pitkäikäistä kuin lehtikuusi ja merkittävästi sitä helpommin käsiteltävää. Tämän ansiosta se on rakentajien suosikki, sillä sen avulla voi täyttää erilaiset fantastiset suunnitteluratkaisut paljon lehtikuusta helpommin. Setripuuseinät ovat kaunista katseltavaa, sillä lajilla on uskomattomasti eri värisävyjä: siinä on vaaleanpunaista, ruskeaa ja beigeä. Kiehtova puutekstuuri luo loisteliaat sisätilat, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Setrillä on myös bakterisidisia vaikutuksia, jotka tuhoavat talosta patogeenisiä bakteereita. Setrihirsi kestää kosteutta äärimmäisen hyvin eikä se pelkää rankkasateita, eikä voimakasta jäätymistä tai sulamista. Setripuusta rakennettu talo kuivuu käytännössä täysin ilman halkeilua, sekä kestää paahtavan auringon ja nopeat lämpötilanmuutokset. Tämänkaltainen asuintalo palvelee omistajiaan vuosikymmenten ajan ilman tarvetta remonttiin, säilyen kauniina ja kestävänä.

 

Setrihirren hieno tekstuuri ja hienostunut vaaleanpunainen sävy näyttävät todella harmonisilta ja kääntävät katseita jo kaukaa. Se tekee ensinäkemältä vahvan vaikutelman vieraisiin ja antaa jokapäiväistä iloa kauniilla ulkonäöllään. Setristä rakennetun talon seinät ”hengittävät”: ne poistavat sisätiloista liian kosteuden säilyttäen kosteustason optimaalisena. Sisällä on viihtyisää missä tahansa ilmassa ja siellä on miellyttävää rentoutua töiden jälkeen ja vastaanottaa vieraita.

 

Ylväs Altain setri on luonnollinen antisepti, jonka parantavat ominaisuudet säilyvät vuosikausien ajan rakentamisen jälkeen. Seinien erittämät fytonsidit yhdistyvät happeen ja luovat talon sisälle koko perheen terveyttä edistävän vaikutuksen. Setri kasvaa todella hitaasti ja imee sisäänsä energiaa ympäristöstään, jonka se lopulta lahjoittaa siitä rakennetun talon asukkaille. Ekologisuuden kannalta setri on ehdottomasti paras vaihtoehto. Se on äärimmäisen vahvaa puuta, joka ei lahoa edes korkeassa kosteudessa, eikä pelkää tuholaishyönteisiä tai hometta sen korkean pihka- ja eteerisen öljypitoisuuden ansiosta. Setri on kuningas puiden joukossa ja mitä arvostetuin rakennusmateriaali.